AN ȘCOLAR 2021-2022


ACTIVITĂȚI

18.04.2022 -  La Biserica Mântuleasa a avut loc, în Duminica Floriilor, premierea elevilor de la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova care au participat și au obținut premii la Olimpiada Națională de Religie, faza județeană, precum și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba şi Literatura Română și Religie ,,Cultură și Spiritualitate Românească”, faza județeană.  click14 APRILIE 2022 - ”PRIMĂVARA ARTELOR” - EVENIMENT ARTISTIC DE PROMOVARE A LICEULUI

11-12.04.2022 - "Săptămâna verde" 13-14.04.2022 - Activități de educație financiară13.04.2022 - Workshop -"Make your Mark" , în cadrul proiectului "Yes Green", proiect implementat de Asociația "Comunități pentru tineret ACT" și co-finanțat prin Uniunea Europeană consorțiul ONG-urilor piemonteze în contextul Mindchangers Regions and Youth for Planet.

Elevii au lucrat pe teme ecologice, pe aplicația Mentimetre, au dezbătut idei sustenabile ecologice, cu reprezentante ale ONG ului " Comunități pentru Tineret" , în limba engleză, au demonstrat maturitate și putere de decizie, au fost protagoniștii unui episod frumos din viata lor asa cum o doresc ei, în spiritul protejării mediului și al unui viitor " verde" .12.04.2022 - "Vestitorii primăverii" 

Elevii claselor primare de la Liceul de Arte "Marin Sorescu", Craiova, au participat la un spectacol oferit de colegii lor mai mari și de cadre didactice, instrumentiști experimentați, care le-au făcut cunoștință cu instrumente noi care îi așteaptă, începând cu clasele de gimnaziu. Cei mici au fost fascinați de spectacolul instrumentelor din programul intitulat sugestiv "Vestitorii primăverii", program de prezentare a instrumentelor pentru clasele I- IV.


11.04.2022 - ZIUA PORȚILOR DESCHISE

Liceul de Arte "Marin Sorescu" , Craiova și-a deschis porțile larg pentru cei mai mici, dintre cei mici, dornici să ne cunoască în cadrul "Zilei Porților deschise " . Prezenți într-un număr impresionant, copiii de la cinci grădinițe din Craiova au venit să viziteze școala unde se modelează suflete în spiritul Artelor frumoase, a muzicii și a picturii, dar și unde se învață carte, în speranța că vor găsi aici locul unde se va desăvârși personalitatea lor și talentul, alături de un colectiv de cadre didactice, profesioniști în educație.
Cei mici au fost încântați să asiste la un spectacol oferit de elevii Liceului de Arte "Marin Sorescu" și au vizitat fiecare sală de clasă, atelierele de pictură, sala de sport, biblioteca, grădina de relaxare, liniște și învățare, au vorbit cu profesorii de instrument și de pictură, dar și cu profesorii de cultură generală, într-o atmosferă de relaxare și voie bună.


 
9.04.2022 - CONCERT DE PIAN ȘI CHITARĂ ”DAR DIN DAR SE FACE RAIUL!”  

Concert pentru strângere de fonduri în vederea achiziționării unor instrumente muzicale - pian digital.


 
06.04.2022 - "Alege sa te opui Bullying- ului " sau cum ar trebui sa o numim , "Lectia de armonie"

Activitatea a avut loc în sala de concerte a Liceului de Arte "Marin Sorescu" , Craiova fiind cea de-a doua întâlnire,  a organizației "Salvați Copiii", cu elevii claselor V- VIII, în cadrul unui mai amplu parteneriat,  cu titlul "Alege sa te opui Bullying- ului " sau cum ar trebui sa o numim , "Lectia de armonie" .

A fost intr-adevar o lecție de armonizare cu cei de lângă noi, despre a dărui, despre a te dărui celorlalți,  cu onestitate, bunătate, bucurie, inima deschisa, empatie.

Elevii de gimnaziu au învățat, cu ajutorul voluntarilor mai vechi și mai noi, unii recrutați din rândul  elevilor de liceu, chiar din prima sesiune a parteneriatului, sa fie buni cu ceilalți pentru a putea construi punti de prietenie, pentru a se putea reflecta frumos și curat în ochii celor din jur .

Mulțumim organizației "Salvați Copiii" pentru încă o lecție de viață!

https://fb.watch/cl8cfDipkp/23.03.2022 - Sesiunea  de informare / formare a proiectului "Fii avocat în școala ta! "–FAST-  Proiectul U.N.B.R. de educație juridică non-formală în școli la care au  participat elevii claselor liceale a avut loc în sala de festivități a Liceului de Arte" Marin Sorescu", Craiova,
Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) promovează acest important proiect la nivel național, având convingerea că educația juridică este mai mult decât oricând necesară tinerilor, în evoluția lor ca viitori membri ai societății, prin Departamentul pentru educație juridică (D.E.J.) care a fost acreditat să se ocupe de coordonarea unitară a activităților desfășurate de avocați în școlile din România.
Acestea includ susținerea unor ore de educație juridică non– formală, voluntar și neremunerat, la nivel de gimnaziu și liceu, pe baza modulelor care vor fi puse la dispoziție de DEJ.
"Fii avocat în școala ta" a reușit astăzi să provoace mintea tinerilor noștri , să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări. Astfel elevii au aflat faptul că libertăți fundamentale, născute din revoluții, cum este libertatea de expresie și de opinie, pot avea reversuri fatale ca pornografia sau extremismul. Soluția magică se află în ei și în felul în care percep realitățile din jurul lor, asa cum le-au explicat avocații Minda Mihai Bogdan, Drăghici Ovidiu Andrei și Bogdan Anca, prezenți la întâlnire și cărora le mulțumim.


19.03-14.05.2022 - PREGĂTIRE GRATUITĂ PENTRU PROBELE DE APTITUDINI ADMITERE 2022, DOAR PENTRU ELEVII DIN ALTE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

PROGRAM DE PREGĂTIRE PROBE APTITUDINI ARTE VIZUALE ȘI MUZICĂ - clickÎn  perioada 19 Martie-14 Mai 2022 la Liceul de Arte ”Marin Sorescu”,  Craiova se desfășoară pregătiri gratuite cu elevii claselor a VIII-a  care sunt interesați să susțină  probelor de aptitudini la  specializările Artistice (arte vizuale, muzică). Cursurile de pregătire  se desfășoară în  fiecare sâmbătă, în intervalul orar 10.00-12.00  conform programului de pregătire , fiind susținute de cadrele didactice  de specialitate din Liceul de Arte ”Marin Sorescu”,Craiova.

Vă așteptăm cu drag!


11-13 MARTIE 2022  - "MASTERCLASS PIAN" organizat de profesorii din catedra de pian a liceului și Asociația Culturală a Liceului de Artă ”Marin Sorescu” (A.C.L.A) în calitate de sponsor.

 Invitatul special al activității este doamna Daniela Andonova -  profesor universitar la Academia Națională de Muzică ”Prof. Pancho Vladigerov” , Sofia, Bulgaria

Cursul de măiestrie pianistică susținut de prof. univ. dr.Daniela Andonova în data de 11 și 12.03.2022, s-a încheiat cu un minunat concert susținut de elevii participanți !

 1- 8 MARTIE 2022

 Omagiu adus tuturor mamelor de ziua lor de către Corul claselor V- VIII al Liceului de Arte "Marin Sorescu", dirijor prof. Ghidiceanu Adrian

 ”Ce dragă-mi este MAMA.” - Corul Gimnazial al Liceului de Arte "Marin Sorescu" - Craiova”  - click


"A trecut o ploaie de primăvară şi s-a țesut în zare brâul frânt de mătasă al curcubeului; cu el îmi încing mijlocul și mă duc".( Ionel Teodoreanu)

 Venirea primăverii este, peste tot în lume, un motiv de sărbătoare, deci și în școala noastră.

 Multe țări au tradiții speciale și interesante pentru a se bucura de faptul că au scăpat de iarnă. Fie că este vorba de festivaluri ale florilor, de oameni de zăpadă aruncați în aer, până la bine-cunoscutul nostru Mărțișor, diversele culturi ale lumii celebrează în moduri inedite prima zi a lunii martie.

 Tot în luna martie avem o altă sărbătoare importantă în întreaga lume: Ziua Internațională a Femeii, 8 Martie.

 În țara noastră, prima zi a primăverii este celebrată prin două tradiții cu totul speciale: Mărțișorul și Legenda Babei Dochia.

 Mărţişorul este un mic obiect prins cu un şnur alb-roşu. Acesta este oferit persoanelor dragi ca vestitor al sosirii primăverii. În tradiția populară, se spune că persoanele care poartă Mărțișorul în perioada 1-8 martie vor avea noroc tot anul.    

O legendă spune că pe 1 Martie, Primăvara a venit la marginea unei păduri și a văzut un ghiocel care deja înflorise, lângă o tufă cu spini. Însă, tocmai în acel moment, a venit un viscol puternic și a acoperit ghiocelul cu zăpadă. Primăvara a dat zăpada la o parte, însă s-a înțepat în tufa cu spini, iar câteva picături au căzut pe zăpadă. Așadar, de aici se spune că ar izvorî tradiția ca Mărțișorul să aibă un fir alb și unul roșu.

                          (www. jurnaluldeafaceri.ro)


- 2.03.2022 - ”Alege să te opui bullying-ului!”  

Vă prezentăm câteva din răspunsurile elevilor de la clasele IX-XII din  Liceul de Arte "Marin Sorescu"

care au participat la sesiunea organizată de ONG-ul "Salvați Copiii".

"Aleg să fiu bun pentru că așa mă simt bine, asta îmi oferă echilibrul care mă definește".

"Sunt o persoană pașnică pentru că acest lucru mă face fericit".

"Îi ajut pe ceilalți pentru că răspund cu bunătate și îmi place sa ajut".

Un workshop interesant cu ecou în sufletul elevilor noștri și nu numai!

Mulțumim ONG-ului "Salvați Copiii"!- 1.03.2022 - " Mărțișoare pe portativ" - Primăvara ne surprinde cu un recital de excepție al elevului Robert Bașcoveanu, clasa a VIII - a A,  în cadrul deosebit al sălii de concerte a Muzeului de Artă, Craiova sub îndrumarea domnului profesor Liviu Pîrvu.

- 28.02.2022 - Comemorarea a 86 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu - click

- 26.02.2022 - Lansare pagina oficială de  Facebook a Liceului de Arte ”Marin Sorescu” - click

- 26.02.2022  între orele 14:00- 17:00, Liceul de Arte "Marin Sorescu" a răspuns  provocării lansate de Iridex Group Salubrizare, în cadrul unui  parteneriat la care participă și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pentru elevii însoțiți de educatori/învățători/ profesori, de a lua parte la ateliere de confecționare mărțișoare din materiale reciclabile.

♻️„𝗘𝗖𝗢𝗠ărțișor. 𝗥𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮̆𝗺 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁ă𝗺 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁, 𝗳𝗮𝗰𝗲𝗺 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗰𝘂𝗿𝗮𝘁”

🖐𝗔𝗧𝗘𝗟𝗜𝗘𝗥𝗘LE 𝗗𝗘 CREAȚIE au avut loc în incinta 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗭𝗼𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰ă.

Scopul acțiunii a fost acela de a încuraja reciclarea, un comportament responsabil și colectarea separată, în municipiul Craiova. Deșeurile nu sunt gunoaie, ci resurse și materii prime valoroase!

♻️Împreună sperăm că am dat amploare atitudinilor și practicilor responsabile față de mediul înconjurător.

Campania a fost organizată alături de Primaria Municipiului Craiova și ADI EcoDolj.- 15 FEBRUARIE 2022 - ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII - click

Ziua Naționala a lecturii a fost marcată și la Liceul de Arte “Marin Sorescu” urmând îndemnul “Citim împreună”, din dorința de a forma obiceiuri sănătoase și trainice, conștienți fiind de importanța pe care o are școala, în a cultiva o activitate menită să ne înalțe deasupra unor preocupări superficiale.
DECEMBRIE 2021 

CORUL ELEVILOR DIN CLASELE V-VIII

Dirijor - Prof. Adrian Ghidiceanu    Corepetitor - Prof. Eduard Man

 - Activități social-filantropice în parteneriat cu Parohia Mântuleasa click

Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova, împreună cu Parohia Mântuleasa, au organizat o colectă constând în daruri pentru copiii aflați în nevoie, la care au participat atât elevii școlii, cât și personalul didactic, la inițiativa doamnei profesor Ileana Boldișor și a părintelui profesor Mihnea Bălteanu - Popescu. De asemenea, bucuria sărbătorilor a fost vestită în Duminica dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după Sfânta Liturghie, de colindători de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova.

- ACTIVITATE S.N.A.C

Comunitatea S.N.A.C Dolj organizează în data de 15.12.2021 Cea mai mare lecție on-line "Și eu pot fi Moș Crăciun!". Voluntarii SNAC, elevi și profesori de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, vor realiza decorațiuni pentru Sărbătoarea de Crăciun,care vor fi donate Centrului Școlar pentru Educație incluzivă „Sf. Vasile” Craiova.Activități dedicate zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României


- Activitate  -  Titlul piesei - ROMÂN VOI FI MEREU! (Cover - Emilia Dorobanțu)

                       Interpret - Eleva Radu Ana Maria-Alexandra, clasa a XI-a A

                       Profesor coordonator - Mirela DuțăGrădiniță - Activitatea ”Sunt român”

Activități - clasele de la învățământul primar

Clasa Pregătitoare B 

Clasa a I-a A

Clasa a III-a A


Clasa a IV-a A

Clasa a IV-a B


Activitate - 20 Noiembrie 2021 - Adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului - UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global. Mai multe informații despre acest tip de eveniment puteti găsi aici https://www.unicef.org/romania/ro/fii-al%C4%83turi-de-noi-de-ziua-mondial%C4%83-drepturilor-copiluluiActivitate clasa canto - profesor Ghidiceanu Adrian. Eleva Joița Daria de la clasa a XI-a A interpretează piesa ”We are the world.”Activitate  - ”DIRECTOR PENTRU O ZI” - Eleva Cristina Ciocîrlan, clasa a XI-a B


 


Activitate - ”Drepturi am și eu” cls.VB ,VIC,VIIC, VIIIC,XIIB - prof.Draniceanu Cristina ,Dinca Cristian ,Dinca Monica ,Margelu Lidia ,Preda Ion.

Activitate - Clasa a IV-a B, Învățător Badea Daniela  

ACTIVITATE - Învățăm, ne jucăm, protejăm” - Clasa a V-a B, Diriginte Cojocaru Codruța


Activitate - Clasa a II-a B, Învățător Popescu Lavinia

Activitate - Grădiniță, Educator Toma Deliana


Activitate - Clasa a VI-a C, Diriginte Boldișor Ileana

Activitate - Clasa a XI-a B, Diriginte Mirea Ileana


Activitate - Clasa a III-a A, Învățător Lăcătușu Alina

Activitate - Clasa a VI-a C, Diriginte Dragomir Daniela


Activitate - Clasa a VI-a A, Diriginte Bălteanu Mihnea


Activitate - Clasa a I-a A, Învățător Nuță OlimpiaActivitate - Clasa Pregătitoare B, Învățător Popa Marinela

Activitate - Clasa a II-a A, Învățător Popa Alunița


Activitate - Clasa a IV-a A, Învățător Catrina Ana