ACTIVITĂȚI


25.11.2022 - Elevii de la secțiile catedrei de Arte Vizuale însoțiți de profesorii lor de specialitate au participat la expoziția artistului plastic Aurel Vlad, găzduită de Muzeul de Artă din Craiova.25.11.2022 - „SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE”
În cadrul activității SNAC „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, elevii și profesorii Liceului de Arte „Marin Sorescu” Craiova au dăruit Asociației Vasiliada- Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” colecta de fructe și legume. Mulțumim tuturor celor implicați!23.11.2022 - Sub egida Sărbătorim împreună Drepturile Copilului în Dolj și cu îndemnul Egali în fața drepturilor! Asistența socială – un drept asigurat de profesioniști!, elevii din liceul nostru au participat la o serie de activități instructiv-educative și cultural-artistice. Cu acest prilej, elevi din ciclul de învățământ liceal, însoțiți de profesori de la catedra Arte Vizuale, au celebrat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la școala comunei Malu Mare, Dolj, și la centrul „Adina Home”, din comuna Șimnicu de Sus, Dolj, unde zeci de copii defavorizați au fost încântați de activitățile artistice și recreative, care au inclus și pictura pe față.

24.11.2022 - În cadrul turneului național de educație istorică „Pe urmele bunicului Mihai I", Principele Nicolae al României a făcut o vizită la Cercul Militar Craiova, în cadrul unei manifestări în desfășurare în mai multe localități din ţară. Cu acest prilej, s-a lansat albumul de fotografii „Bunicul meu Regele Mihai", care conţine imagini din arhiva Familiei Regale a României. Totodată, s-a prezentat filmul „Regele Mihai - Drumul spre casă” în prezenţa realizatorului său, jurnalistul american de origine română John Florescu. Patru clase din ciclul liceal al Liceului de Arte “Marin Sorescu” au participat cu bucurie și interes la aceste activități, însoțiți de profesorii de Istorie, care le-au deschis cu entuziasm, și de această dată, apetitul pentru istoria României!22.11.2022 - Elevii Liceului de Arte “Marin Sorescu” au avut marea bucurie de a fi primiți la Filarmonica Oltenia, Craiova. Au participat alături de orchestră la repetiția condusă de dirijorul Ivano Guagnelli, în vederea susținerii concertului în data de 25.11.2022, unde vor interpreta muzică din jocuri video și filme pt copii.20.11.2022 - La invitația Asociației Rotary Craiova și organizației Interact Phoenix, Liceul de Arte "Marin Sorescu" a participat la un workshop cu iz de sărbători de iarnă, la Teatrul Național "Marin Sorescu", unde doritorii și-au exersat imaginația,  creativitatea și...generozitatea! Elevi ai Corului Liceului de Arte "Marin Sorescu" au cântat cu bucurie colinde și au încântat publicul, întregind atmosfera magică și festivă a sărbătorilor ce ne bat la ușă!


18.11.2022 - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată la Liceul de Arte "Marin Sorescu", vineri, 18 noiembrie 2022, într-un cadru ludic, artistic și jovial. Momentele muzicale, artistico-plastice și coregrafice au constituit un însemn remarcabil în contextul drepturilor pe care copiii le au și pe care trebuie deopotrivă să le cunoască și să le susțină. Educația, sprijinul, gustul pentru frumos (fie el sub formă de artă vizuală, muzică sau dans), jocul și joaca - toate rămân piatră de temelie în formarea fiecărei generații, cu o putere nemărginită de adaptare la nou, curiozitate și ingeniozitate caracteristice vârstei. Dedicând o zi drepturilor și îndatoririlor copiilor, de la semnarea Convenției O.N.U. în 1989, sărbătorim și promovăm împreună cele mai de preț valori: învățătura, libertatea, siguranța, atenția, dăruirea. “Și noi avem drepturi!”

 13.11.2022 - CONCERT CARITABIL

 Accesați link-ul:    https://fb.watch/gKhbYCurK8/9.11.2022 - BALUL BOBOCILOR 2022


4.11.2022 - Festivalul ”Bogățiile toamnei”, ediția I


                  Toamna - ultimul surâs al anului, ne surprinde în curtea Liceului de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova, cu frunze moi, în care se oglindesc leneș razele încă încinse ale soarelui, în culori ce concurează penelul unui pictor rafinat, pe care se aștern pași repezi dornici sa nu întârzie la orele de curs...

             În ziua de 4 noiembrie 2022, însă, pașii ne vor purta spre ”Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare”, unde, la orele 10:00, într-un cadru autentic, tradițional, va avea loc Festivalul ”Bogățiile toamnei”, aflat la ediția inaugurală. Evenimentul reunește elevi și cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal, într-o expoziție cu vânzare a bogățiilor toamnei, fructe, legume, dulciuri de casă, într-un decor habitual, întregit de covoare cu motive oltenești, rod al parteneriatului pe care Liceului de Arte ”Marin Sorescu” îl are cu Muzeul Olteniei din Craiova, secția de Etnografie - Casa Băniei. Festivalul va fi întregit de acordurile cu care ne-am obișnuit deja, vesele și antrenante, ale elevilor de la clasele de muzică. Vor ține isonul: cvartetul de elevi ai clasei a XI-a, coordonat de doamna profesor Mioara Stanciu și ansamblul de percuție, coordonat de domnul profesor Alexandru Coadă. Paleta cromatică va fi nuanțată artistic printr-o expoziție cu tematică autumnală a elevilor și profesorilor îndrumători de la specializarea arte plastice.

              Cu toții, elevi și profesori ai Liceului de Arte din Bănie, ne vom opri puțin din ritmul trepidant al zilei, căci despre ce altceva este toamna, dacă nu despre a te opri un moment și a observa totul din jurul și din lăuntrul tău, pentru a asculta și spune povești... Invitații împreună cu care ne vom bucura de ”Bogățiile toamnei”, poposind în grădina belșugului, sunt reprezentanți ai Primăriei, ai RADPFL, ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai Casei Corpului Didactic Dolj, directori de școli gimnaziale și licee din Bănie, reprezentanți mass-media.

               Zi de toamnă cu belșug sufletesc și zâmbete de copii fericiți, mese încărcate de bunătăți, părinți harnici, profesori implicați, așa am caracteriza Festivalul "Bogățiile toamnei" aflat azi, 04.11.2022, la ediția inaugurală. Grădina de Relaxare,Liniște și Învățare a Liceului de Arte "Marin Sorescu" Craiova a fost neîncăpătoare pentru elevii de la nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal care au venit în număr mare, împreună cu profesorii lor, să poftească la degustare din prea-plinul toamnei. Gemuri, zacuscă, cozonac, mere, plăcintesau turtă au fost servite, cu mult drag, asemeni unor gazde perfecte, de către elevii Liceului, oaspeților de seamă, veniți să admire rodul muncii părinților, decorul autentic oltenesc, și momentele artistice pregătite cu multă dăruire de elevii secției de muzică. Atelierul de pictură pe față al elevilor de la clasele de plastică a întregit spectacolul culorilor tomnatice, iar cei mici au putut să participe la o ședință foto într- un decor specific autumnal. Domnul viceprimar Răzvan Cristian Diaconu, doamna director a C.C.D Dolj, profesor dr.Oana Zaharie, doamna inspector școlar de proiecte și programe educative, profesor Nirvana Mândruleanu și reprezentantul Muzeului etnografic "Casa Băniei", domnul Irinel Cănureci, au lăudat Festivalul "Bogățiile toamnei", ediția I, care este, cu siguranță un exemplu benefic al parteneriatului cu părinții, cu oficialitățile și cu Inspectoratul Școlar. Voia bună s- a citit pe chipurile tuturor, iar evenimentul a fost o sărbătoare a simțurilor, a inimilor care s- au bucurat să fie împreună, să arunce punți de prietenie, în încercarea de a se oglindi frumos și curat în ochii celor din jur, într-o altfel de lecție a dărniciei, a talentului, a unei altfel de toamne: o toamnă a artelor, într-o școală a sufletelor.

Accesați link-ul de promovare a evenimentului:

https://www.editie.ro/index.php/actualitate/14251-bogatiile-toamnei-in-gradina-de-relaxare-liniste-si-invatare-de-la-liceul-de-arte-craiova24-28.10.2022 - Proiectul internațional Le Quadrille d’Elsa


 


COMUNICAT DE PRESĂ click

Facultatea de Litere de la Universitatea din Craiova, Departamentul de Limbi romanice și clasice, Lectoratul francez, Școala doctorală „Alexandru Piru”, în parteneriat cu Liceul de Arte „Marin Sorescu” și cu Asociația Le Quadrille d’Elsa, Chambéry, Franța, au deosebita plăcere de a anunța desfășurarea proiectului internațional Le Quadrille d’Elsa în perioada 24-28 octombrie 2022.

 Proiectul reunește toți acești parteneri în jurul unei reflecții comune asupra unei perioade istorice si culturale remarcabile, La Belle Époque, cu tot ce a însemnat ea pentru devenirea actuală a societății noastre. Dans, costum, machiaj, coafură, literatură, pictură, arhitectură vor fi numai unele dintre elementele declanșatoare ale unei atmosfere de bucurie a împărtășirii unei pasiuni comune legate de La Belle Époque și de modul în care ea este recuperată în zilele noastre din punct de vedere cultural.

Activitatea asociației Le Quadrille d’Elsa se construiește în jurul dansurilor din perioada Belle Époque având ca punct de plecare cercetările și lucrările lui Farid DAOUD, promovarea, difuzarea și reactualizarea lor cu scopul declarat de a cultiva, pe de o parte, caracterul patrimonial și, pe de alta, înscrierea lor în viața secolului XXI ca sursă de inspirație pentru dansul contemporan dar și ca vector de legătură socială și intergenerațională.

La proiectul internațional Le Quadrille d’Elsa participă studenți de la Facultatea de Litere și elevi de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, care, timp de o săptămână, vor dansa împreună cu grupul partenerilor francezi, vor reflecta asupra costumului, coafurii, machiajului, literaturii, muzicii, picturii, arhitecturii Belle Époque și a modului în care toate acestea sunt revizitate astăzi din perspectiva modernității. Dansul și francofonia devin astfel un liant cultural puternic care reunește și solidarizează grație unor acțiuni culturale și artistice de calitate.

PERSOANE DE CONTACT:

 Prof.univ.dr. Cristiana TEODORESCU Conf.univ.dr. Daniela DINCĂ Lector Anaïs de CAZENOVE Prof.drd. Emanuela CIOLACU
BINE AȚI VENIT ÎN NOUL AN ȘCOLAR 2022-2023!


         Zi de toamnă plină de emoție la Liceul de Arte "Marin Sorescu", Craiova, unde începutul de an școlar a fost marcat într-o atmosferă festivă și în prezența unor personalități marcante ale vieții școlare și ale urbei noastre,  dovadă a bunei colaborări cu reprezentanții administrației publice, domnul viceprimar Răzvan Cristian Diaconu și cu reprezentanții I.Ș.J Dolj,  inspector școlar arte plastice și muzică,  doamna profesor Pâncu Raluca și doamna profesor dr. Oana Zaharie, director C.C.D Dolj. Pentru a sublinia importanța credinței si a legăturii școlii cu biserica și a da binecuvântarea întru curaj și lumina cunoașterii, au vorbit reprezentanți ai Mitropoliei Craiovei, oaspeți însemnați,  Prodecanul Facultății de Teologie din Craiova Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Mazilița și Pr. Paroh Constantin Resceanu, Biserica Mântuleasa Craiova. Părinți, școlari, elevi de gimnaziu și liceu pășind timid în curtea instituției, tărâm al făgăduinței, în sfera artelor și nu numai,  au revenit în mijlocul cadrelor didactice care i-au întâmpinat cu multă căldură și dăruire pe cei care vor începe de mâine drumul cunoașterii în spiritul indemnului domnului director prof. dr. Eduard Gegiu:  "învață",   căci "educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși " (John Dewey).

https://www.craiovaforum.ro/stiri/actualitate/zi-de-toamna-plina-de-emotie-la-liceul-de-arte-marin-sorescu-din-craiova.html18.04.2022 -  La Biserica Mântuleasa a avut loc, în Duminica Floriilor, premierea elevilor de la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova care au participat și au obținut premii la Olimpiada Națională de Religie, faza județeană, precum și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba şi Literatura Română și Religie ,,Cultură și Spiritualitate Românească”, faza județeană.  click14 APRILIE 2022 - ”PRIMĂVARA ARTELOR” - EVENIMENT ARTISTIC DE PROMOVARE A LICEULUI

11-12.04.2022 - "Săptămâna verde" 13-14.04.2022 - Activități de educație financiară13.04.2022 - Workshop -"Make your Mark" , în cadrul proiectului "Yes Green", proiect implementat de Asociația "Comunități pentru tineret ACT" și co-finanțat prin Uniunea Europeană consorțiul ONG-urilor piemonteze în contextul Mindchangers Regions and Youth for Planet.

Elevii au lucrat pe teme ecologice, pe aplicația Mentimetre, au dezbătut idei sustenabile ecologice, cu reprezentante ale ONG ului " Comunități pentru Tineret" , în limba engleză, au demonstrat maturitate și putere de decizie, au fost protagoniștii unui episod frumos din viata lor asa cum o doresc ei, în spiritul protejării mediului și al unui viitor " verde" .12.04.2022 - "Vestitorii primăverii" 

Elevii claselor primare de la Liceul de Arte "Marin Sorescu", Craiova, au participat la un spectacol oferit de colegii lor mai mari și de cadre didactice, instrumentiști experimentați, care le-au făcut cunoștință cu instrumente noi care îi așteaptă, începând cu clasele de gimnaziu. Cei mici au fost fascinați de spectacolul instrumentelor din programul intitulat sugestiv "Vestitorii primăverii", program de prezentare a instrumentelor pentru clasele I- IV.


11.04.2022 - ZIUA PORȚILOR DESCHISE

Liceul de Arte "Marin Sorescu" , Craiova și-a deschis porțile larg pentru cei mai mici, dintre cei mici, dornici să ne cunoască în cadrul "Zilei Porților deschise " . Prezenți într-un număr impresionant, copiii de la cinci grădinițe din Craiova au venit să viziteze școala unde se modelează suflete în spiritul Artelor frumoase, a muzicii și a picturii, dar și unde se învață carte, în speranța că vor găsi aici locul unde se va desăvârși personalitatea lor și talentul, alături de un colectiv de cadre didactice, profesioniști în educație.
Cei mici au fost încântați să asiste la un spectacol oferit de elevii Liceului de Arte "Marin Sorescu" și au vizitat fiecare sală de clasă, atelierele de pictură, sala de sport, biblioteca, grădina de relaxare, liniște și învățare, au vorbit cu profesorii de instrument și de pictură, dar și cu profesorii de cultură generală, într-o atmosferă de relaxare și voie bună.


 
9.04.2022 - CONCERT DE PIAN ȘI CHITARĂ ”DAR DIN DAR SE FACE RAIUL!”  

Concert pentru strângere de fonduri în vederea achiziționării unor instrumente muzicale - pian digital.


 
06.04.2022 - "Alege sa te opui Bullying- ului " sau cum ar trebui sa o numim , "Lectia de armonie"

Activitatea a avut loc în sala de concerte a Liceului de Arte "Marin Sorescu" , Craiova fiind cea de-a doua întâlnire,  a organizației "Salvați Copiii", cu elevii claselor V- VIII, în cadrul unui mai amplu parteneriat,  cu titlul "Alege sa te opui Bullying- ului " sau cum ar trebui sa o numim , "Lectia de armonie" .

A fost intr-adevar o lecție de armonizare cu cei de lângă noi, despre a dărui, despre a te dărui celorlalți,  cu onestitate, bunătate, bucurie, inima deschisa, empatie.

Elevii de gimnaziu au învățat, cu ajutorul voluntarilor mai vechi și mai noi, unii recrutați din rândul  elevilor de liceu, chiar din prima sesiune a parteneriatului, sa fie buni cu ceilalți pentru a putea construi punti de prietenie, pentru a se putea reflecta frumos și curat în ochii celor din jur .

Mulțumim organizației "Salvați Copiii" pentru încă o lecție de viață!

https://fb.watch/cl8cfDipkp/23.03.2022 - Sesiunea  de informare / formare a proiectului "Fii avocat în școala ta! "–FAST-  Proiectul U.N.B.R. de educație juridică non-formală în școli la care au  participat elevii claselor liceale a avut loc în sala de festivități a Liceului de Arte" Marin Sorescu", Craiova,
Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) promovează acest important proiect la nivel național, având convingerea că educația juridică este mai mult decât oricând necesară tinerilor, în evoluția lor ca viitori membri ai societății, prin Departamentul pentru educație juridică (D.E.J.) care a fost acreditat să se ocupe de coordonarea unitară a activităților desfășurate de avocați în școlile din România.
Acestea includ susținerea unor ore de educație juridică non– formală, voluntar și neremunerat, la nivel de gimnaziu și liceu, pe baza modulelor care vor fi puse la dispoziție de DEJ.
"Fii avocat în școala ta" a reușit astăzi să provoace mintea tinerilor noștri , să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări. Astfel elevii au aflat faptul că libertăți fundamentale, născute din revoluții, cum este libertatea de expresie și de opinie, pot avea reversuri fatale ca pornografia sau extremismul. Soluția magică se află în ei și în felul în care percep realitățile din jurul lor, asa cum le-au explicat avocații Minda Mihai Bogdan, Drăghici Ovidiu Andrei și Bogdan Anca, prezenți la întâlnire și cărora le mulțumim.


19.03-14.05.2022 - PREGĂTIRE GRATUITĂ PENTRU PROBELE DE APTITUDINI ADMITERE 2022, DOAR PENTRU ELEVII DIN ALTE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

PROGRAM DE PREGĂTIRE PROBE APTITUDINI ARTE VIZUALE ȘI MUZICĂ - clickÎn  perioada 19 Martie-14 Mai 2022 la Liceul de Arte ”Marin Sorescu”,  Craiova se desfășoară pregătiri gratuite cu elevii claselor a VIII-a  care sunt interesați să susțină  probelor de aptitudini la  specializările Artistice (arte vizuale, muzică). Cursurile de pregătire  se desfășoară în  fiecare sâmbătă, în intervalul orar 10.00-12.00  conform programului de pregătire , fiind susținute de cadrele didactice  de specialitate din Liceul de Arte ”Marin Sorescu”,Craiova.

Vă așteptăm cu drag!


11-13 MARTIE 2022  - "MASTERCLASS PIAN" organizat de profesorii din catedra de pian a liceului și Asociația Culturală a Liceului de Artă ”Marin Sorescu” (A.C.L.A) în calitate de sponsor.

 Invitatul special al activității este doamna Daniela Andonova -  profesor universitar la Academia Națională de Muzică ”Prof. Pancho Vladigerov” , Sofia, Bulgaria

Cursul de măiestrie pianistică susținut de prof. univ. dr.Daniela Andonova în data de 11 și 12.03.2022, s-a încheiat cu un minunat concert susținut de elevii participanți !

 1- 8 MARTIE 2022

 Omagiu adus tuturor mamelor de ziua lor de către Corul claselor V- VIII al Liceului de Arte "Marin Sorescu", dirijor prof. Ghidiceanu Adrian

 ”Ce dragă-mi este MAMA.” - Corul Gimnazial al Liceului de Arte "Marin Sorescu" - Craiova”  - click


"A trecut o ploaie de primăvară şi s-a țesut în zare brâul frânt de mătasă al curcubeului; cu el îmi încing mijlocul și mă duc".( Ionel Teodoreanu)

 Venirea primăverii este, peste tot în lume, un motiv de sărbătoare, deci și în școala noastră.

 Multe țări au tradiții speciale și interesante pentru a se bucura de faptul că au scăpat de iarnă. Fie că este vorba de festivaluri ale florilor, de oameni de zăpadă aruncați în aer, până la bine-cunoscutul nostru Mărțișor, diversele culturi ale lumii celebrează în moduri inedite prima zi a lunii martie.

 Tot în luna martie avem o altă sărbătoare importantă în întreaga lume: Ziua Internațională a Femeii, 8 Martie.

 În țara noastră, prima zi a primăverii este celebrată prin două tradiții cu totul speciale: Mărțișorul și Legenda Babei Dochia.

 Mărţişorul este un mic obiect prins cu un şnur alb-roşu. Acesta este oferit persoanelor dragi ca vestitor al sosirii primăverii. În tradiția populară, se spune că persoanele care poartă Mărțișorul în perioada 1-8 martie vor avea noroc tot anul.    

O legendă spune că pe 1 Martie, Primăvara a venit la marginea unei păduri și a văzut un ghiocel care deja înflorise, lângă o tufă cu spini. Însă, tocmai în acel moment, a venit un viscol puternic și a acoperit ghiocelul cu zăpadă. Primăvara a dat zăpada la o parte, însă s-a înțepat în tufa cu spini, iar câteva picături au căzut pe zăpadă. Așadar, de aici se spune că ar izvorî tradiția ca Mărțișorul să aibă un fir alb și unul roșu.

                          (www. jurnaluldeafaceri.ro)


- 2.03.2022 - ”Alege să te opui bullying-ului!”  

Vă prezentăm câteva din răspunsurile elevilor de la clasele IX-XII din  Liceul de Arte "Marin Sorescu"

care au participat la sesiunea organizată de ONG-ul "Salvați Copiii".

"Aleg să fiu bun pentru că așa mă simt bine, asta îmi oferă echilibrul care mă definește".

"Sunt o persoană pașnică pentru că acest lucru mă face fericit".

"Îi ajut pe ceilalți pentru că răspund cu bunătate și îmi place sa ajut".

Un workshop interesant cu ecou în sufletul elevilor noștri și nu numai!

Mulțumim ONG-ului "Salvați Copiii"!- 1.03.2022 - " Mărțișoare pe portativ" - Primăvara ne surprinde cu un recital de excepție al elevului Robert Bașcoveanu, clasa a VIII - a A,  în cadrul deosebit al sălii de concerte a Muzeului de Artă, Craiova sub îndrumarea domnului profesor Liviu Pîrvu.

- 28.02.2022 - Comemorarea a 86 de ani de la nașterea lui Marin Sorescu - click

- 26.02.2022 - Lansare pagina oficială de  Facebook a Liceului de Arte ”Marin Sorescu” - click

- 26.02.2022  între orele 14:00- 17:00, Liceul de Arte "Marin Sorescu" a răspuns  provocării lansate de Iridex Group Salubrizare, în cadrul unui  parteneriat la care participă și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pentru elevii însoțiți de educatori/învățători/ profesori, de a lua parte la ateliere de confecționare mărțișoare din materiale reciclabile.

♻️„𝗘𝗖𝗢𝗠ărțișor. 𝗥𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮̆𝗺 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁ă𝗺 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁, 𝗳𝗮𝗰𝗲𝗺 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗰𝘂𝗿𝗮𝘁”

🖐𝗔𝗧𝗘𝗟𝗜𝗘𝗥𝗘LE 𝗗𝗘 CREAȚIE au avut loc în incinta 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗭𝗼𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰ă.

Scopul acțiunii a fost acela de a încuraja reciclarea, un comportament responsabil și colectarea separată, în municipiul Craiova. Deșeurile nu sunt gunoaie, ci resurse și materii prime valoroase!

♻️Împreună sperăm că am dat amploare atitudinilor și practicilor responsabile față de mediul înconjurător.

Campania a fost organizată alături de Primaria Municipiului Craiova și ADI EcoDolj.- 15 FEBRUARIE 2022 - ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII - click

Ziua Naționala a lecturii a fost marcată și la Liceul de Arte “Marin Sorescu” urmând îndemnul “Citim împreună”, din dorința de a forma obiceiuri sănătoase și trainice, conștienți fiind de importanța pe care o are școala, în a cultiva o activitate menită să ne înalțe deasupra unor preocupări superficiale.
DECEMBRIE 2021 

CORUL ELEVILOR DIN CLASELE V-VIII

Dirijor - Prof. Adrian Ghidiceanu    Corepetitor - Prof. Eduard Man

 - Activități social-filantropice în parteneriat cu Parohia Mântuleasa click

Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova, împreună cu Parohia Mântuleasa, au organizat o colectă constând în daruri pentru copiii aflați în nevoie, la care au participat atât elevii școlii, cât și personalul didactic, la inițiativa doamnei profesor Ileana Boldișor și a părintelui profesor Mihnea Bălteanu - Popescu. De asemenea, bucuria sărbătorilor a fost vestită în Duminica dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după Sfânta Liturghie, de colindători de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova.

- ACTIVITATE S.N.A.C

Comunitatea S.N.A.C Dolj organizează în data de 15.12.2021 Cea mai mare lecție on-line "Și eu pot fi Moș Crăciun!". Voluntarii SNAC, elevi și profesori de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, vor realiza decorațiuni pentru Sărbătoarea de Crăciun,care vor fi donate Centrului Școlar pentru Educație incluzivă „Sf. Vasile” Craiova.Activități dedicate zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României


- Activitate  -  Titlul piesei - ROMÂN VOI FI MEREU! (Cover - Emilia Dorobanțu)

                       Interpret - Eleva Radu Ana Maria-Alexandra, clasa a XI-a A

                       Profesor coordonator - Mirela DuțăGrădiniță - Activitatea ”Sunt român”

Activități - clasele de la învățământul primar

Clasa Pregătitoare B 

Clasa a I-a A

Clasa a III-a A


Clasa a IV-a A

Clasa a IV-a B